23 oktober 2022
10:00 tot 11:30

Waardevol Leven - vrijheid in beweging

23 oktober 2022
10:00 tot 11:30
Locatie
Waardevol Leven Gemeente
Badweg 20
Loppersum

Waardevol Leven - vrijheid in beweging

Leven in vrijheid is geen eenmalige, bijzonder wonderbaarlijke gebeurtenis. Het is geen statisch iets wat ons overkomt, zonder verdere beweging. Het is een weg die afgelegd mag worden, een plaats waar je naar binnen mag gaan, een nieuwe manier van leven. Dat vraagt niet iets van je buitenkant, maar van je binnenkant. Ongemak, soms pijnlijk en teveel, te groot.
Sifra en Pua, uit Exodus 1: Ze zijn helaas niet zo bekend en mogen best even in de schijnwerpers worden gezet! Sifra en Pua waren twee verloskundigen (vroedvrouwen) uit Egypte in de tijd dat de Israëlieten slaven waren van het Egyptische volk. De Egyptenaren (en met name de farao) vonden dat het volk van Israël te groot werd. Ze werden bang voor hen. Daarom gaf de farao aan deze twee vroedvrouwen het bevel om alle Israëlitische jongetjes die geboren werden, te doden. De meisjes mochten ze laten leven.
Dit verhaal gaat vooraf aan het verhaal van Mozes, de leider van de uittocht van het volk van God uit Egypte. Sifra en Pua wisten niet dat God hen op dat moment gebruikte in het verhaal over vrijheid. Wat ze deden was ongemakkelijk, gevaarlijk en het gaf ze zorgen. Toch deden ze dát, waarvan ze dachten dat het goed was, dat het de bedoeling was.
Gaaf om over na te denken!


Locatie
Waardevol Leven Gemeente
Badweg 20
Loppersum