Hier vind je algemene vragen over onze gemeente
 • 01 Wanneer zijn de samenkomsten?

  Elke zondag staat om 9.30 de koffie klaar. De kinderen kunnen vanaf 9.50 naar hun programma worden gebracht, waarna zowel de kinderdiensten als de dienst voor volwassenen begint om 10.00. Eén keer per twee week zijn er ook diensten voor tieners.

  Daarnaast zijn er ook regelmatig avonddiensten.

  Kijk hiervoor op de agenda.

   

 • 02 Wat is de visie van de Waardevol Leven Gemeente?

  Waardevol Leven Gemeente brengt mensen voort die zijn gefundeerd in Genadegedreven door Liefdegeleid door de Geest en gericht op de Grote Opdracht

  (klik op de woorden om naar de uitlegpagina's te gaan)

 • 03 Welke doelen wil de WLG bereiken?
  Eigenlijk geen één ;-) We zijn niet doelgericht, maar Jezus gericht. Door op Jezus gericht te zijn, zullen we wel 'vruchtdragen.' Jezus zegt hier o.a. het volgende over:

  "Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen"

  (Johannes 15:5b)

  We geloven dus in 'vruchtdragen' (of anders gezegd: resultaat behalen) door op Jezus gericht te zijn. Hij is ons doel. Alles wat God van ons vraagt is 'haalbaar' in Hem. Dit wordt in ons gerealiseerd door de Heilige Geest. De Heilige Geest volbrengt in ons, wat Jezus volbracht heeft aan het kruis. 'Leven zoals God het bedoeld heeft' is dus niet maakbaar, wel realiseerbaar.

  Hoe? Door vanuit het fundament van Genade en de drive van Liefde, de leiding van de Heilige Geest alle ruimte te geven.

  De 'vrucht' van dat alles is dan dat de Grote Opdracht (= volgeling van Jezus zijn en volgelingen van Jezus maken) gerealiseerd wordt.

 • 04 Wat zijn WLG-ers?

  WLG-ers zijn mensen die de gemeente als hun thuis beschouwen waar zij leren geloven, liefde geven en ontvangen, geestelijk groeien en meebouwen aan dit geheel. Zij nemen enthousiast deel aan het proces om in de visie, identiteit en waarden van de Waardevol Leven Gemeente te groeien.

 • 05 Waarom WLG-ers in plaats van leden?

  Wij geven de voorkeur aan de term WLG-er boven termen als leden of lidmaatschap, omdat deze laatste termen veelal gekoppeld worden aan contributies, voorwaarden en functionele beleving boven relationele en inhoudelijke verbondenheid.

 • 06 Hoe word ik deel van WLG?

  Als jij God hebt ontmoet in je leven, daar verder in wilt groeien en de Waardevol Leven Gemeente ziet als je geestelijk thuis om daar handen en voeten aan te geven, kun je WLG-er worden. WLG-ers zijn één van de mooiste vruchten op de roeping van de Waardevol Leven Gemeente. 

  WLG-er word je door aan te geven dat je dit wilt en vervolgens het daarvoor belegde Waardevol Leven kennismakingsuurtje te bezoeken.

  Voor in de aankomsthal is een informatiepunt waar je informatie kunt vinden en met vrijwilligers kunt spreken die je graag helpen je weg in de WLG te vinden. Als je aangeeft WLG-er te willen worden zullen zij je uitnodigen om een Waardevol Leven Kennismakingsuurtje bij te wonen waar je verder geholpen wordt. Ook via de normale informatiekanalen worden de data van deze avonden bekendgemaakt.